Zápis ze zasedání prezidia ČSCHPMDK č.1 / 2014 konaného dne 8.1.2014

Dne 8.1.2014 se od 15:00 hodin v tréninkové centrále DS PEGAS ve Zhoři u Jihlavy uskutečnilo zasedání prezidia ČSCHPMDK za účasti těchto členů: Ing. Jiří Trávníček, Ing. Zdeněk Jandejsek, Ing. Stanislav Chudáček, Martin Bláha, JUDr. Ing. Jiří Charvát, JUDr. Ing. Karin Luftmanová, Mgr. Marek Šimák, Margit Balaštíková, Ing.Aleša Jakub, Ing. Tomáš Janda - sekretář

Omluveni: Ing. Rajmund Pavla, Ing. Jiří Odcházel, Ing. Luděk Mikulecký, Ing. Miroslav Ševčík

____________________________________________________________________________________________________

Zasedání prezidia zahájil prezident ČSCHPMDK Ing. Jiří Trávníček, který přivítal všechny přítomné a následně představil návrh programu jednání zasedání prezidia. Pořízením zápisu byl pověřen sekretář Ing. Janda a ověřovatelem M. Bláha. Návrh programu jednání byl všem členům prezidia zaslán před zasedáním formou e-mailu. Tento návrh byl následně všemi přítomnými členy schválen s těmito body:

Program jednání

1. Změna v prezidiu ČSCHPMDK

2. Katalog plemeníků 2014 – informace o aktuálním stavu podá Ing. Janda, Ing. Trávníček

3. Kontrola výplaty chovatelských prémií

4. Chovatelská koncepce

5. Fond Podpora 2014

6) Informace o aktuální situaci z jednání prezidia JC ČR a příprava voleb vedení JC ČR

7. Diskuse, různé

a) Stanovy ČSCHPMDK  

b) Revizní komise – svolat jednání a návrhy na nové složení pro rok 2014

c) Přijetí nových členů

d) Informace o zájezdu po Francouzských hřebčínech

e) Valná hromada ČSCHPMDK

__________________________________________________________________________

 K bodu č. 1 programu jednání:

Ing. Trávníček informoval, že Ing.Rajmund Pavla písemně rezignoval dne 18.12.2013 na své členství v prezidiu ČSCHPMDK a Radě JC ČR. Ing.Trávníček dále navrhl kooptovat místo něj do prezidia ČSCHMDK Ing.Alešu Jakuba. Prezidium schválilo a Ing.A.Jakub byl zvolen novým členem prezidia ČSCHPMDK.

K bodu č. 2 programu jednání:

Ing. Trávníček a Ing. Janda informovali o aktuálním stavu katalogu plemeníků pro rok 2014. Datum vytištění byl posunut z důvodu nízkého počtu hřebců nahlášených u JC ČR pro sezonu 2014 v průběhu prosince. Většina držitelů hřebců přihlásila hřebce až v lednu. Katalog bude dokončen během několika málo dní a distribuován ve druhé půli ledna. Katalog bude zdarma rozeslán všem členům ČSCHPMDK. Dále bude zaslán MZe, JC okolních zemí, asociaci trenérů, asociaci steeplechase a členům Rady JC ČR. Zbylé kusy budou nabídnuty k prodeji za cenu 120 Kč.

K bodu č. 3 programu jednání:

Většina chovatelských prémií byla již vyplacena. Je problém kontaktovat několik lidí s nárokem na prémie. Ing. Janda zveřejní seznam lidí s nárokem na prémie na webu s výzvou, aby se přihlásili ti, kteří ještě prémie nedostali vyplacené. Závěrečná kontrola na příštím zasedání prezidia svazu.

K bodu č. 4 programu jednání

Chovatelská koncepce byla na minulé radě JC ČR projednána a s některými úpravami schválena. Po připomínkách budou na příštím jednání Rady JC ČR upřesněny nejasnosti a doplňky.

K bodu č. 5 programu jednání

Fond podpora 2014 - Konkrétní vklady jednotlivých členů do fondu budou odsouhlaseny na příštím jednání prezidia. Členové prezidia se pokusí získat další přispěvatele do fondu, neboť do fondu mohou pro příští rok přispět všichni členové svazu, tedy nejen členové prezidia!

Ing. Janda a Ing. Trávníček udělali poptávku mezi závodišti vhodnými pro uspořádání dostihového dne svazu a prezidium vybralo závodiště Karlovy Vary, kde bude dostihový den uspořádán o prvním nebo druhém víkendu v srpnu. Po zveřejnění termínové listiny dopracuje Ing. Janda a Ing. Trávníček smlouvu se závodištěm včetně definitivního termínu a konkrétní propozice dostihů.

K bodu č. 6 programu jednání

Ing. Trávníček informoval všechny přítomné členy o jednání prezidia JC ČR. Další Rada JC ČR bude dne 16. ledna 2014. Pokud by měl někdo návrhy k bodům projednávaným na Radě JC ČR, ať je zašle Ing. Jandovi do 13. 1. 2014.

Volby JC ČR – Prezidium ČSCHPMDK zvolila nového zástupce v Radě JC ČR, kterým se stal Ing. A. Jakub.

Prezidium dále zvolilo většinou hlasů kandidáta na sekretáře JC ČR – Ing. P. Viceníka a kandidátem na Prezidenta JC ČR zvolilo většinou hlasů Ing. A. Jakuba.

K bodu č.7 programu jednání

a. Stanovy ČSCHPMDK – Nový občanský zákoník vstoupil v platnost a s ním nutná změna stanov. Návrh stanov je již v souladu s novým občanským zákoníkem. Ing. Janda zveřejnění návrh stanov svazu na webu do konce ledna. Do konce února budou přijímány návrhy na změny stanov od členů svazu. Do 20. března 2014 budou návrhy zapracovány do finální podoby návrhu stanov, které budou předloženy valné hromadě ke schválení.

b. Revizní komise – svolat jednání (Ing. Dušková, T. Plichta, J. Pšurný) na konci ledna po obdržení účetní uzávěrky. Revizní komise podá zprávu do dalšího jednání prezidia. Na toto prezidium předložit návrhy na nové členy revizní komise.

c. Přijetí nových členů – prezidium jednomyslně schválilo přijetí těchto členů: MVDr. Jan Filla, Lucie Trnková, Ing. Petr Rous, Ing. Pavel Vrba, Pavel Kubiš.

d. Informace o zájezdu na den otevřených dveří ve francouzských hřebčínech – Informace o zájezdu na webových stránkách svazu. Zájem o účast je velký, takže doprava bude autobusem. Prezidium odsouhlasilo a schválilo přispět členům svazu 1000 Kč na dopravu.

e. Valná hromada ČSCHPMDK se bude konat dne 29. března 2014 od 10:00 hodin ve Velkém Meziříčí, kde je zajištěn velký sál.

 

Ve Zhoři dne 8.1.2014

 

Zapsal: Ing. Janda

Ověřil: M. Bláha

0 pcs,
Basket
0 pcs,